• Länk till matchen mot IFK Mariefred!

Här kommer länken till matchen mot IFK Mariefred i helgen. BK SPORT - IFK Mariefred Vi ses på träningen imorgon. Väl mött! Herr för 9 dagar sedan 0kommentarer
  • ETT ÖGONBLICK AV MAGI!

ESKILSTUNA, 20 april 2024 Vårsolen värmde behagligt när BK Sport vann lördagens hemmapremiär i fotbollsfemman mot IFK Mariefred. Matchen på Ekängens konstgräs slutade 2-1 efter 0-1 i halvtid. Matchvinnare en bit in på den andra halvleken blev Fredrik Danielson som med en läcker magisk delikatess ordnade tre poäng till hemmalaget. Sport hade inte mött Mariefred i en seriematch sedan hösten 1981, i samma veva som en viss Zlatan föddes. Förra året slutade IFK fin fyra i femman trots dubbelstryk mot Näshulta. I år har de tagit full pott i DM-spelet med avancemang som följd, och serien inleddes med en seger mot Kvicksund, trots en straffmiss. Det var således ett tufft bra motstånd som väntade BK som själva samlat energi i den lyckosamma premiären i Södertälje. Men från den drabbningen saknades nu sex man. - Skönt att vi lyckades vända. I halvtid sa vi till varandra att det här är vår hemmaplan och där ska de inte få något gratis. Tycker absolut att vi vann rättvist, sa Fredrik. Det var jämnt spel inledningsvis där Mariefred visade avsevärt högre kvalitet än SFK förra helgen. Vårdat passningsspel hos de helblå gästerna som tog ledningen efter 22 minuter. Lite slumpartat kunde 37-årige forwarden Henrik Lärnestad göra 0-1 med ett hårt skott som inte "Rille" kunde hålla. Målskytten har division 3-rutin från både Järna och Enhörna, en rutinerad herre som Sport tidigare stött på. Sport skapade därefter åtminstone fyra riktigt goda chanser men i avsluten var det trubbigt. Kullberg hade bästa läget efter en halvtimme där målvakten stod i vägen. Spelmässigt godkänt men målen saknades. - Det borde ha varit Sportledning redan i paus, ansåg tränaren Johan Målgren och ingen protesterade mot detta. Den retroaktiva utdelningen skulle komma i andra rondens medvind. Redan 53 sekunder efter sidbytet fick IFK-keepern Alfred "Affe" Swärdh ge sig. Efter kalabalik kunde Linus Gustafsson från nära håll trycka in kvitteringen. Långe Linus åstadkom tre mål på fem matcher ifjol under seriens mitt. På meritlistan finns även 33 fullträffar i handbollens elitserie med Guif under några säsonger. Ett mycket tjusigt anfall med många passningar inom laget utmynnade i segermålet efter 63 minuter. Fredrik Danielson tilläts stå helt ren i farlig position och då smäller det. Med stor skicklighet placerade han in bollen i det vänstra krysset till 2-1. Ett sådant mål gör enbart en spelare med klass. A moment of magic. Un momento di magia. Minuten efter fick en spelare i Mariefred på en riktig kanon en bit utifrån. Bollen träffade med hög fart ribbans underkant, och... Där hade Sport tur. Med största sannolikhet var kulan över linjen, men det kunde inte den assisterande domaren säkert avgöra. IFK tryckte på med en farlig frispark och en dubbelhörna, men BK höll ut till andra raka vinsten som nykomling. I 87:e minuten kapades Danielson bryskt av lagkaptenen Anton Dahlén och det gula kort domaren visade borde nog haft samma färg som ketchupflaskan. Laget: Rickard Nyström (mv, 1H), Kevin Värn (mv, 2H) - Henrik Kostet, Hannes Fogelberg, Tobias Sandström, Sebastian Brunstedt - Linus Gustafsson, Martin Arrebäck, Gustav Olofsson (LK), Isac Carlsson, Johannes Kullberg, Fredrik Danielson. Avbytare: Anton Jedar, Adam Sandegård, Anton Tidman. Sport ställde upp med tre spelare som gjorde A-lagsdebut i seriesammanhang. Adam Sandegård, Hannes Fogelberg och Anton Tidman. - Vi är nöjda, hårt arbete lönar sig, menade Jim Asplund. Det blev alltså seger efter pausunderläge. Och det inträffar definitivt inte var dag. För sju år sedan, i sista omgången 2017, vann Sport på bortaplan mot IFK Nyköping med 5-4 (hattrick av Komatovic) efter underläge 1-2 i halvtid. Sedan dess hade Sport vid 33 tillfällen varit i halvtidsunderläge, och inte vunnit någon enda av dessa (0-4-29). Inte förrän på lördagen då även unge målvakten Kevin Värn får en blomma. Nu har han spelat två matcher (läs: två halvlekar) och hållt tätt bakåt. En match pågår i 90 minuter, men mycket är vunnet redan första 45. Efter två spelade omgångar har tre lag full poäng; Skogstorp, Sport och Nykvarn. Tre lag står på noll poäng. Det är Hölö/Mörkö, Södertälje FK och Stigtomta. Det har redan delats ut fem röda kort i serien. CHRISTER JOHANSSON Herr för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • UTMÄRKT START PÅ SÄSONGEN!

SÖDERTÄLJE, 12 april 2024 Han behövde bara två och en halv minut på sig i sin comeback i BK Sport. Sedan satt ledningsbollen i nät och därefter kunde inte hemmalaget Södertälje FK resa sig i fredagens rekordtidiga premiär på Östertälje IP:s konstgräs. Det målet satte sin prägel på hela matchen. Trotjänaren Benjamin Komatovic visade vägen fram till en till synes betryggande vinst med 4-1, paus 2-0. Förra året spelade SFK i fyran och blev tvångsnedflyttade. Samtidigt vann Sport den nordvästra sexan. Därför var det inte alls givet att premiären skulle bli en smärtfri affär. Men efter 0-1 redan i tredje minuten var det gästerna som dominerade och höll i taktpinnen. - Lite turligt vid målet, kanske inte den träff på bollen man önskar, sa "Nenne", tillbaka efter en sejour i Näshulta GoIF. För övrigt gjordes samtliga Sportmål denna afton av erfarna spelare som kommer från klubben några mil söder om stan. Hemmalaget hade ett jätteläge att kvittera i 18:e men där svarade den unge keepern för en avgörande kanonräddning. Istället ökade Johannes Kullberg till 0-2 efter en halvtimme efter utsökt förarbete av Danielson. Minuten senare var snubblande nära trean där Komatovic inte riktigt hann fram med foten på ett inspel från vänster. I den första halvleken tvingades Sebastian Brunstedt utgå. - Jag fastnade i gräset, förklarade han. Halvtidspausen blev lång, hemmalaget hade en del att snacka om. Nya Sport svarade effektivt med ett nytt tidigt psykologiskt betydelsefullt mål. Ur minimal vänstervinkel klämde Kullberg in 0-3 direkt efter sidbytet, och då skulle det väl vara klart. Men den här vindstilla kvällen bjöd lagen på darriga och inte helt samspelta försvar, så därför kunde allt hända. Det vet vi som varit med ett tag. Målvaktsbyte i BK varpå Södertälje reducerade i 52:a minuten genom Anes Mahmoud, ett skott högt i ena gaveln, vilket skapade viss nerv. Efter ett offsidemål av Sport gjorde Fredrik Danielson 1-4 på ett närskott strax efter att en timme spelats. Det saknades verkligen inte lägen för ytterligare mål, men väl skärpan. Nu spelade det ingen roll den här gången. Rödskrudade SFK försökte få kontakt men körde fast och Sport var aldrig riktigt hotade. Bra kontroll hela vägen in utan några större besvär fram till slutsignalen som ljöd i den mörka kvällen klockan 21:22. - Kanske inte det vackraste spelet, men tre poäng som vi får vara nöjda med, konstaterade lagkaptenen Gustav Olofsson. Spelmässigt finns det förstås en del att slipa på och märkligt vore det väl annars. Inga lag har funnit toppformen direkt. Men inget snack om saken, de piggaste benen tillhörde spelarna hos nykomlingen från Eskilstuna. Laget: Kevin Värn (mv, första halvlek), Rickard Nyström (mv, andra halvlek) - Liam Kedonoja, Henrik Kostet, Alexander Ohlsson, Gustav Olofsson (LK), Johannes Kullberg, Martin Arrebäck, Sebastian Brunstedt, Wilmer Vidlund, Benjamin Komatovic, Fredrik Danielson. Avbytare: Anton Jedar, William Sternell, Alexander Elmgart, Isac Carlsson. Det här var första gången på sju år som Sport vann en match i Södertälje. Senast det hände var 6 maj 2017, 3-0 mot Afrikansk FC i femman på den oglamourösa, tidigare allsvenska arenan Bårsta IP. Mål av Henrik Ruottinen, Christoffer Söderlind och Johnny Ekström. Fyra mål framåt i en seriepremiär hade inte inträffat på 24 långa år. Våren 2000 segrade BK med 4-2 i Vingåker. Från den gyllene tiden i division 3 minns vi några lyckosamma premiärer. 1994: 4-0 i Kungsör efter mål av Tommi Östermark 2, Stefan Mellqvist och Kenth Norstedt. 1997: 4-0 i Garphyttan efter mål av Christer Eriksson 2, Kenth Norstedt och Kent Andersson. 30 segrar på 60 gulsvarta seriepremiärer genom årens lopp är ett mycket bra facit. CHRISTER JOHANSSON Herr för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Hemmapremiär 20 April 15:00

BK Sport 2024 består av en härlig mix unga talangfulla BK Sportfostrade spelare och rutinerade namnkunniga spelare. Väldigt stor trupp 2024 som även kommer matcha med ett U-lag i Div 7. Fotboll blir som roligast med mycket publik och väldigt bra fika. Det senare fixar vi och resten hoppas vi på er. Vi kommer anstränga oss extra att locka publik i år och där har vi hört att dagens motståndare IFK Mariefred är mästare på så vi räknar med storpublik på Lördag. Ni som vill bekanta er med framtiden i BK Sport tar plats redan kl 12:30 på Ekängens Konstgräs då U15 möter FBK Karlstad i U15 Regional. Välkomna till en superlördag på Ekängen. Herr för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • Inställd match

Matchen i morgon söndag i Katrineholm är inställd. Herr för 19 dagar sedan 0kommentarer